Oyunlar için en iyisi Phenom II


Gün geçtikçe daha fazla performans isteyen birbirinden güzel oyunları tam detay oynamak tüm oyuncuların ihtiyacıdır. Oyun sistemi toplarken bütçemize göre en iyisini almak isteriz. Söz konusu oyun olduğunda piyasadaki en ideal işlemci serisi  AMD Phenom II diyebiliriz. Sistemlerinde Intel tercih eden kullanıcılar i5 veya i7 modellerinin daha iyi olduğunu savunabilirler.Bazı durumlarda haklılar.Özellikle i7 serisi işlemcilerin ağır render uygulamalarında daha başarılı olduğu doğrudur. Fakat kaçımız onlarca saatini rendere ayıran uygulamalar kullanıyor bilemiyorum, tahmin ettiğimiz kadarıyla bu tarz uygulamalar kullanan kullanıcıların oranının epey bir azınlıkta olduğu. Yine de bu tarz bir kullanıcı Phenom II işlemcilerinden oldukça memnun kalacaktır.

HD5770'lerin en havalısı

Ati'nin emektar üreticilerinden HIS firmasının ICEQ serisini donanımla ilgilenen hemen hemen herkes duymuştur. Daha iyi soğutma,sessizlik ve şık görünüm amacıyla üretilen ICEQ serisi senelerdir kullanıcılar tarafından takdir edilmektedir. Serinin son halkası olan ICEQ5 ise HD5770 üzerinde yeniden boy gösteriyor.
Standart fanla bile oldukça sessiz ve serin çalışan HD5770'in Juniper XT gpusu bu fanla birlikte iyice rahata kavuşacaktır. Bu rahatlığı fırsat bilen HIS mühendisleri boş durmayarak ICEQ5 Turbo olarak adlandırdıkları modelin GPU'sunu 875mhz'e belleklerini ise 5000mhz'e yükselterek kartın daha performanslı çalışmasını amaçlamışlar.Fanın egsoz yapısı sayesinde ısı direk olarak kasanın dışına atılıyor.Bu sayede kart ne kadar ısınırsa ısınsın diğer bileşenleri etkilemiyor. HD5770'lerin en havalısını Mart ayı içerisinde raflarda göreceğiz.

Makale: HD5770 Oyunseverler için en ideal seçim 

Arada kalanların ekran kartı: HD5830

Birkaç ay önce yazdığım ufak makalede halen kullanmakta olduğum HD5770'i öve öve bitirememiştim. Aradan bir süre geçmesine rağmen HD5770 halen kullanıcı dostu tutumunu sergiliyor.  HD5770'ten daha fazlasını isteyenler mecburen HD5850'ye yönelmek zorunda kalıyorlardı. Lakin iki kartın arasında hiç de azımsanamayacak fiyat farkı bulunuyor. İşte tam bu arada devreye HD5830 giriyor.