ATI Stream ile Videolarınızı Daha Hızlı Dönüştürün

ATI ekran kartları HD4xxx serisi lanse edildiğilden bu yana işlem gücü seviyesini 1 Teraflop'un üzerine çıkardı. Bu yaklaşık 10 sene öncesinin milyonlarca dolar bütçe gerektiren ve dünyanın en güçlü süper bilgisayarından daha üstün bir hesaplama gücü anlamına geliyor.Evinize bile sığmayacak kadar alan ve büyük bir bütçe gerektiren bu hesaplama gücünü birkaç sene kadar kısa bir süre sonra avuç içine sığabilen bir ekran kartının yapabilmesi bazılarımıza tuhaf gelebilir. Teknoloji akılalmaz bir hızla gelişe dursun, elimizdeki bu potansiyeli sadece oyunlar için kullanmak haksızlık olurdu.

AMD Oyun Manifestosu ve Oyunlarda Fiziğin Geleceği

AMD / ATI oyun sistemleri çözümlerinin uzun bir süredir performans lideri olmasıyla çok büyük bir başarı sağlamış oldu. Fakat markalaştırma çalışmalarını gözönüne aldığımızda rakibi kadar başarılı bir profil çizemiyor. Nvidia özellikle oyun yapımcılarına logosunu ve Physx gibi teknolojilerini kullandırtmak uğruna oldukça cömert davranıyor. Kullanıcılar da ister istemez en sevdiği oyunları açılırken karşılarına çıkan logoya karşı bir sempati besliyorlar. Kendini en üstün donanımları üretmeye odaklamış AMD ise kullanıcıların kalplerini çalmakta oldukça zor zamanlar geçiriyor. Ürünler şahane,fiyatlar makul peki acaba nerede yanlış yapılıyor?

Ati Catalyst 10.3 Yayınlandı


ATI ekran kartları için çeşitli yenilikler ve performans arttırımları içeren yeni sürücü paketi kullanıma sunuldu.  

Yeni sürücünün özelliklerine gelecek olursak:

Ferrari hızında bir netbook


Son günlerdeki yazılarımda hep en iyilerinden ve en hızlılarından bahsetmişim.Bu geleneği biraz daha devam ettirerek piyasadaki en hızlı netbook'un tanıtımı ile başbaşa bırakıyorum sizleri.

En hızlının daha hızlısı


Dünyanın en hızlı ekran kartının ATI tarafından piyasaya sürüldüğünün haberini yapalı aylar olmuş ve durum hala değişmiş değil. Aradan aylar geçmesine rağmen ATI Radeon HD5970 lider konumda bulunuyor. Ekran kartı üreticileri boş durmayarak HD5970'i biraz daha ileri taşımak için uğraşıyorlar. Bildiğiniz gibi HD5970 aslında iki adet Cypress XT Gpu'sundan oluşmakta.Buna rağmen frekans değerleri 300w ile sınırlı olan PCI Express 2.0 standardını aşmamak için 725mhz'e çekilmişti. Aslında bu standardı iyi bir güç kaynağına sahipseniz aşmak elinizde. Bunun farkında olan Asus ve Sapphire gibi üreticiler GPU'ların gerçek hakkı olan 850mhz'i fabrika çıkışı olarak sunabilmek için kolları sıvamışlar.