Oyunlar için en iyisi Phenom II


Gün geçtikçe daha fazla performans isteyen birbirinden güzel oyunları tam detay oynamak tüm oyuncuların ihtiyacıdır. Oyun sistemi toplarken bütçemize göre en iyisini almak isteriz. Söz konusu oyun olduğunda piyasadaki en ideal işlemci serisi  AMD Phenom II diyebiliriz. Sistemlerinde Intel tercih eden kullanıcılar i5 veya i7 modellerinin daha iyi olduğunu savunabilirler.Bazı durumlarda haklılar.Özellikle i7 serisi işlemcilerin ağır render uygulamalarında daha başarılı olduğu doğrudur. Fakat kaçımız onlarca saatini rendere ayıran uygulamalar kullanıyor bilemiyorum, tahmin ettiğimiz kadarıyla bu tarz uygulamalar kullanan kullanıcıların oranının epey bir azınlıkta olduğu. Yine de bu tarz bir kullanıcı Phenom II işlemcilerinden oldukça memnun kalacaktır.


Eğer kullanıcıların çoğunluğunda olduğu gibi bilgisayarınızı zorlayan en ağır uygulamalar oyunlardan oluşuyorsa iş bambaşka bir hal alıyor. Aldığınız "en iyi" işlemci Phenom II'yi oyunlarda geride bırakamıyor. Platform bazında düşünürseniz zaten i7 serisi işlemcilerin pahalı olduğunu biliyoruz.Bunun üzerine bir de pahalı anakart ve üç kanal DDR3 ramlerin maliyeti eklendiğinde arada hiç de azımsanmayacak bir fiyat farkı oluşuyor. Bu farkı bir üst seviye ekran kartı alarak çok daha verimli bir şekilde kullanabilirsiniz. Aramızda benim için fiyatlar önemli değil, ben en iyisini isterim diyen kullanıcılar da olabilir.Eğer internette biraz araştırma yaparsanız i7'nin oyun performanslarına etkisinin Phenom II işlemcilerinin gerisine düştüğünü bile görebilirsiniz. Bu durumun farkında olup oyun amaçlı sistemini i7'den yana yapan kullanıcının parasını bilerek çarçur ettiğini düşünüyorum.


Yukarıdaki tabloda son senelerin en çok sisteme dayalı olan oyunu olan Crysis'in başarım değerlerini görmektesiniz.Aşağıdaki tabloda ise performansı büyük ölçüde işlemci gücüne dayalı olan GTA 4 'ün başarım değerlerini görebilirsiniz. Resimleri büyütmek için üzerine tıklayın.
Phenom II Black Edition modellerinin çarpan kilidinin açık olarak geldiğini ve bu sayede sistemin diğer bileşenlerine yüklenmeden rahatlıkla overclock edilebildiğini eklemek isterim.
Phenom II işlemciler özellikle oyunlar için günümüzün en üst düzey performansını sergiler. En ağır oyunların yükünün altından kolaylıkla kalkan Phenom II işlemcileri masaüstü uygulamalarının tozunu attırır. İşlemci tercihi yaparken iki kere düşünmenizde yarar var. Acaba ihtiyaçlarınızı gözönünde bulundurduğunuzda daha pahalı gerçekten de daha iyi mi?

Aşağıdaki testler son zamanların en popüler oyunlarından biri olan COD:MW2 üzerinde yapılmış. Legion Hardware tarafından yapılan bu testleri diğer oyunlardaki daha detaylı sonuçlarını görmek istiyorsanız sizi buraya alalım.

Son olarak daha fazla fikir oluşturmak açısından PClabs tarafından yapılmış sadece oyun değil genel kullanım performansını da belirten PCMark  Vantage sonuçlarını ekleyerek yazıya son noktayı koyuyoruz.

0 Response to "Oyunlar için en iyisi Phenom II"

Yorum Gönder