AMD Blackops Canlı Yayın

Daha önce tanıtmış olduğumuz AMD'nin yeni nesil 6 çekirdekli işlemcisi 1090T ile dünya overclock rekoru denemesi yapılıyor. Bu son amiral gemisinin marifetlerine şahit olabilmek için canlı olarak yayınlanan etkinliği hepbirlikte izleyelim. Organizasyonun web sitesi: http://www.amdblackops.com/

Güncelleme: Eğer canlı yayını kaçırdıysanız sonuçları merak ediyor olabilirsiniz. Şimdilik çıkılabilen maksimum değer 6939.6mhz olarak belirlenmiş. Açıkcası 6 çekirdekli bir işlemci için hiç de fena bir değer değil. Sakın siz bu değerleri evinizde sıvı helyum düzeneği olmadan denemeyin. LHe soğutması ile alınmış değerin doğrulaması için http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1160187  

Watch live streaming video from amdblackops at livestream.com

Ati Catalyst 10.4 Sürücüsü Çıktı

Ati sürücülerinin ilk rakamı sürücünün çıkarıldığı seneyi belirtirken noktadan sonra gelen rakam ise çıkarıldığı ayı belirtir. 10.4 sürücüsü 2010 senesinin nisan ayı için belirlenmiş bir ibare olmasına rağmen nisanın bu son günlerinde tam da umudumuzu kesmişken karşımıza çıktı. Gerçi arka arkaya çıkan öncül versiyonları 10.4'ün habercisiydi.Anlaşılan ATI artık sürücülerini  ince eleyip sık dokuyor. Yenilikleri sıralayacak olursak:

Yenilenen AMD Overdrive 3.2.1 hazır


AMD tarafından geliştirilen Overdrive yazılımının en son sürümü 6 çekirdekli işlemcilerin duyurulması ile birlikte ortaya çıktı. AMD kullanıcılarına donanım izleme ve overclock yapma bakımından büyük kolaylıklar sağlayan bu yararlı programı http://game.amd.com/us-en/drivers_overdrive.aspx adresinden indirebilirsiniz.

Alınabilir 6 Çekirdekliler Piyasada


Performans olarak 4 çekirdekli işlemcilerin hüküm sürdüğü zamanlar yavaş yavaş sona eriyor. Intel geçtiğimiz ay piyasaya sürdüğü 6 çekirdekli Core i7 980x işlemcisi ile masaüstü performans liderliğini bir üst seviyeye taşımıştı. AMD ise fazla vakit kaybetmeden 6 çekirdekli işlemci serisini satışa çıkardı. Bize de bu işlemcileri tanıtmak düşüyor.

UVD Teknolojisi ile Donanımsal Video Hızlandırma


UVD yani "Unified Video Decoder" Amd tarafından HD serisi kartlarla birlikte kullanılmaya başlanan bir teknolojidir. UVD yüksek işlem gücü gerektiren HD filmlerin hızlı bir şekilde ekran kartı üzerinden çözülmesini sağlar.H.264/MPEG-4 AVC and VC-1 taşıyıcılarını destekler. İlk etapta sadece Windows işletim sistemleri için tasarlanmasına rağmen bir süredir Linux tarafından da desteklenmektedir. Konsol dünyasında ise Xbox UVD'nin avantajlarından yararlanabilecek şekilde tasarlanmıştır.