Fusion İş Başında


AMD ' nin en büyük silahlarından biri olarak nitelendirilen Fusion APU' su (Hızlandırılmış İşlemci Ünitesi) CPU ve GPU 'nun birleşmesiyle ortaya çıkarılan bir teknolojidir. Bu sayede ekran kartına gerek duymaksızın oyun oynama  imkanı ve GPU hızlandırmanın avantajları  sağlanmış olacak. Fusion yapısı ve 32nm üretim teknolojisi sayesinde önemli bir güç tüketim avantajı elde edecek olan üreticiler, bu platformu özellikle az güç tüketen ultra ince dizüstü çözümlerinde kullanacaklar. Saatlerce pil ömrüne sahip ve en son oyunları oynatabilen taşınabilir çözümler bizileri bekliyor.



 Masaüstü sistemlerde kullanılacak olan Fusion çözümleri ise rekabet ortamında büyük fiyat avantajları ile yer almaya hazırlanıyor. Uygun fiyatlı ,az güç tüketen ve performanslı çözümler sunulacak.

Şu ana kadar Fusion sadece bir sunumdan ibaretti. Onu hiç çalışırken görmemiştik. Fakat şu sıralar düzenlenen Tai Pei Computex 2010 fuarında lansmanı yapılan Fusion APU 'su çalışır vaziyette ilk kez görüntülenmekte. Aşağıdaki videoda Fusion APU 'sunu  iş başında görebilirsiniz. Muhteşem grafiklere sahip hardware tesselation 'un ilk örnekleriyle bezenmiş Alien vs Predator ekran kartı olmaksızın DX 11 olarak Fusion APU 'su tarafından çalıştırılmaktadır.


Çalışan örnekleri de gördüğümüze göre Fusion çözümlerinin hayatımıza girmesini  çok fazla beklemeyeceğiz gibi görünüyor.

0 Response to "Fusion İş Başında"

Yorum Gönder