PC Grafikleri Konsollardan Daha Üstün

Mafia II 'deki fark apaçık ortada
PC,son on senedir sadece oyun amaçlı üretilen rakiplerini oyun dünyasından geri kalmadan takip eden bir platform.Özellikle son zamanlarda PC donanımlarının hesaplama gücü almış başını gidiyor. Öte yandan yepyeni bir API olan DirectX 11'in nimetlerinden iyice yararlanmaya başlamış bulunuyoruz. Konsolla oyun oynamanın avantajları ve dezavantajları tartışılır. Lakin, söz konusu grafik kalitesi olduğunda  PC şu an için daha avantajlı bir konumda bulunuyor. Bu durum yeni nesil konsollar çıkana kadar değişmeyecek gibi gözüküyor. Dilerseniz Codemasters tarafından yapılan ve önümüzdeki hafta raflarda yerini alacak olan F1 2010 adlı yarış oyununun ekran görüntüleriyle son zamanların en popüler oyun platformlarını karşılaştıralım. Aslında biz hangisinin daha iyi olduğunu biliyoruz ama yine de tercih sizin:

ATI Catalyst 10.9 Sürücüleri Kullanıma Hazır



Eylül ayı sürücülerimiz son aylarda alıştığımızın aksine,  bizleri ay sonuna kadar bekletmeden kullanıma sunuldu. Bu hızlanmanın altında belli ki yamanın çok fazla yenilik getirmemiş olması yatıyor. Yeni yama yeni bir özellik sunmasa da bir takım düzeltme ve iyileştirmeleri beraberinde getiriyor.



STALKER: Call of Pripyat Testi:
HD 5800 serisi tek kart ve Crossfire kurulumlarında; DX11 altında geliştirilmiş tam dinamik aydınlatma ve AA açıkken %20 performans artışı.
HD 5700 serisi tek kart ve CrossFire kurulumlarında; DX11 altında geliştirilmiş tam dinamik aydınlatma ve AA açıkken %12 performans artışı.

Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena
HD 5700/HD 4800 serilerinde tek kart ve CrossFire kurulumlarında %4 performans artışı.
HD 5800 serisinde aynı koşullarda %5 performans artışı.
HD 5970'lerde aynı koşullarda %6 performans artışı.

PDF formatında sürüm notları.

Resmi bilgilere göre bu sürücü pakedi taşınabilir cihazlar için düzenlenmemiş. Mobility serisi ekran kartı kullananlar 10.10 çıkana kadar 10.8 sürümünü ile idare etme durumundalar.

Masaüstü HD serisi ekran kartlarını destekleyen en son sürücülere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/downloads.aspx

En son uygulama profillerini yüklemeyi de unutmayın:
http://www.rage3d.com/cap/
Uygulama profilleri hakkında bilgi edinmek için:
http://amd-zine.blogspot.com/2010/07/ati-uygulama-profilleri.html

En Son Sürücüler Zahmetsizce Elinizin Altında


AMD ve Valve ortak bir çalışma yürüterek kullanıcıların sürücü güncelleme rutinlerini kolaylaştırmayı hedefliyor. Donanım meraklıları sürekli yeni sürücülerin çıkıp çıkmadığını hali hazırda takip ediyorlar. Diğer yandan  birçok ilgisiz kullanıcı ise aylanmış sürücülerle oyun oynamaya çalışmakta. Eski sürücülerle yeni oyunların oynanması bir takım problemleri beraberinde getirebiliyor. Bu durum ise oyun keyfini sınırlamakta AMD oyunculara en iyi oyun tecrübesini yaşatma amacıyla Steam platformu üzerinden güncel sürücü dağıtımına başlayacak. Bu sayede pek yakında daha fazla kullanıcı en son çıkan sürücülerle oyunların keyfini çıkaracak. ATI Catalyst 10.9 sürücüleri ile yürürlüğe girecek bu uygulama ile her zaman en güncel sürücülere zahmetsizce sahip olacağız.

http://store.steampowered.com/hardware/amd

Netbooklar Hakettikleri Performansa Kavuşuyor


AMD, ATI 'yi bünyesine katmasının meyvelerini yavaş yavaş toplamaya başlıyor. Son senelerde genel platform performansı bakımından (İşlemci+Grafik+Chipset) Intel 'in bir hayli önüne geçen AMD, en büyük kozu olan Fusion projesinin ilk örneklerini piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor. Intel bir süredir işlemci performansı bakımından liderliğini sürdürse de, grafik performansı bakımından AMD 'yi yakalayamıyordu.

Fusion işlemcileri tek zar üzerinden grafik işleme kabiliyetine sahip olduklarından dolayı 3 boyutlu uygulamalarda rakibine adeta toz yutturacak. Öyleki ultra ince platformlar için hazırlanan ve hatta netbooklarda bile boy gösterecek olan AMD Zacate kod adlı APU, ancak üst seviye taşınabilir bilgisayarlarda bulunan Intel i5 serisinden daha performanslı olacak.