25 Milyon HD5000 Kullanıcısı Yanılmış Olamaz


2010 senesi hiç kuşkusuz AMD 'nin ekran kartı alanındaki en başarılı senesi oldu. Geçtiğimiz senelerde ATI markası altında, piyasada fiyat / performans bakımından yer edinmeye çalışıyordu. Şimdilerde ise teknoloji ve performans olarak rakibinin önünde yer alıyor. 

  • Dünyanın en hızlı seri üretim ekran kartı ünvanı neredeyse bir seneyi bulacak olmasına rağmen HD5970 ile hâlâ AMD 'nin elinde.
  • Giriş seviyesinde Direct X 11 seçeneği günümüzde sadece AMD tarafından sunuluyor.
  • Eyefinity ile çoklu monitör üzerinden oyun keyfi, ikinci bir ekran kartına ihtiyaç duyulmaksızın sadece AMD ürünleri tarafından destekleniyor.
  • AMD Radeon 'lar genel anlamda güç tüketimi ve sıcaklık alanında rakibinden daha başarılı.


Önümüzdeki günlerde HD6000 serisi ile rakibi ile arasındaki farkı iyice açacak olan AMD 2010 bilançosunu açıkladı. 25 milyon adet DirectX 11 özelliği barındıran kart satan AMD, bu alanda %90 gibi büyük bir pazar payına sahip. Bunun yanında harici ekran kartları pazarında toplam %51 'lik bir paya sahip olan AMD, ikinci nesil DX 11 destekli 6800 serisi ekran kartlarıyla bu alanda da rakibine fark atmayı amaçlıyor.



Kaynakça:
http://www.donanimhaber.com/ekran-karti/haberleri/amd-radeon-hd-5000-serisi-25-milyon-gpu-sattik-directx-11de-pazar-payimiz-90.htm


0 Response to "25 Milyon HD5000 Kullanıcısı Yanılmış Olamaz"

Yorum Gönder