AMD Catalyst Temiz Kurulum Rehberi


AMD Catalyst geliştirme ekibi her ay farklı bir sürücü paketi ile karşımıza çıkıyor. Normal koşullarda bir sürücü paketini direkt olarak mevcut sürücülerinizin üzerine kurarak kullanabilirsiniz. Fakat bazı durumlarda temiz bir kurulum istiyorsanız aşağıdaki maddeleri uygulayabilirsiniz. Donanım Haber üyesi olan Hicks adlı arkadaşımızın anlatımıyla sizlere sunuyoruz.

Bugun AMD ATI Catalyst ile sorun yasayanlar ve cozumsuz kalanlar icin bir yontem anlatacagim. Once geleneksel yontemlerle baslayalim:

1- "Control Panel / Add Remove Programs" ile AMD, ATI ve Catalyst ile ilgili ne varsa kaldiriyoruz. Islem bittikten sonra yeniden baslatmak isteyecektir, kabul etmiyoruz.

2- Asagidaki linkten Driver Sweeper'in son versiyonunu indiriyoruz:
http://phyxion.net/Driver-Sweeper/Driver-Sweeper/

3- Kurup, calistirdiktan sonra "ATI - Display" ve "NVIDIA - Display" kutularini isaretleyip "Clean" tusuna basiyoruz. Islem bittikten sonra yeniden baslatmak isteyecektir, kabul etmiyoruz.

Yukarıdaki maddeleri uygulayıp sisteminizi yeniden başlatırsanız, temiz bir kurulum için gereken ortamı sağlamış olursunuz, fakat sürücü kurulum problemleri yaşıyorsanız yazının devamındaki resimli, anlatımlı çözümü uygulayabilirsiniz.


AMD System Monitor

AMD System Monitor şimdilik beta sürümü ile kullanıcıların hizmetine sunuldu. Fusion teknolojisi ile CPU devri yavaş yavaş APU'ya doğru yönelmeye başladı. AMD System Monitor sayesinde GPU hızlandırma destekli uygulamalarınızın anlık olarak cpu'dan ve gpu'dan ne ölçüde yararlandığını izleyebilmeniz mümkün. Bu programı kullanmak için herhangi bir AMD bileşenini kullanıyor olmanız yeterlidir. Yazılımın belli başlı özelliklerine değinecek olursak:

Basit İzleme Modu:
CPU / APU izleme
Uygulamanın çoklu çekirdek dağılımıın yanında, bir APU 'ya sahipseniz x86 ile gpu üzerinden hesaplama dağılımını gösterir.

GPU
Sisteminizde kurulu AMD GPU'larının yük miktarını gösterir. (Harici, dahili veya APU uyumludur)

Bellek:
Bellek dağılımının yanında yüzde üzerinden boş bellek miktarını gösterir.

Detaylı İzleme Modu:
Detaylı izleme modunu izleme pencelerinin sol üst köşesindeki aşağı ok tuşlarıyla aktif edebilirsiniz.

CPU / APU
CPU saat hızını içeren çekirdek başına detaylı yük bilgisi içerir.

GPU
Gpu çekirdek ve bellek saat hızının yanında eğer bileşeniniz uyumluysa fan hızını da gösterir.

Memory
Bellek kullanımı hakkında ek bilgiler içerir.

Henüz beta aşamasında olan AMD System Monitor mevcut durumu ile oldukça sıradan ve sade bir tutum sergiliyor. Eğer windows 7 / Vista masaüstü araç çubuğuna uyumlu bir hale getirilirse bu uygulamanın çok tutacağına inanıyoruz. Sisteminize kurabilmek için Microsoft .net Framework 4.0 kurulu olmasını gerektiren bu ücretsiz yazılımı aşağıdaki adresten indirebilirsiniz.

AMD System Monitor

.net framework 4.0 TR