AMD Catalyst Temiz Kurulum Rehberi


AMD Catalyst geliştirme ekibi her ay farklı bir sürücü paketi ile karşımıza çıkıyor. Normal koşullarda bir sürücü paketini direkt olarak mevcut sürücülerinizin üzerine kurarak kullanabilirsiniz. Fakat bazı durumlarda temiz bir kurulum istiyorsanız aşağıdaki maddeleri uygulayabilirsiniz. Donanım Haber üyesi olan Hicks adlı arkadaşımızın anlatımıyla sizlere sunuyoruz.

Bugun AMD ATI Catalyst ile sorun yasayanlar ve cozumsuz kalanlar icin bir yontem anlatacagim. Once geleneksel yontemlerle baslayalim:

1- "Control Panel / Add Remove Programs" ile AMD, ATI ve Catalyst ile ilgili ne varsa kaldiriyoruz. Islem bittikten sonra yeniden baslatmak isteyecektir, kabul etmiyoruz.

2- Asagidaki linkten Driver Sweeper'in son versiyonunu indiriyoruz:
http://phyxion.net/Driver-Sweeper/Driver-Sweeper/

3- Kurup, calistirdiktan sonra "ATI - Display" ve "NVIDIA - Display" kutularini isaretleyip "Clean" tusuna basiyoruz. Islem bittikten sonra yeniden baslatmak isteyecektir, kabul etmiyoruz.

Yukarıdaki maddeleri uygulayıp sisteminizi yeniden başlatırsanız, temiz bir kurulum için gereken ortamı sağlamış olursunuz, fakat sürücü kurulum problemleri yaşıyorsanız yazının devamındaki resimli, anlatımlı çözümü uygulayabilirsiniz.



Buraya kadar klasik temizleme yontemlerini kullandik, bundan sonrasi caresiz Catalyst sorunlarina cozum olabilecek mucize bir yontem:

1- Start/Computer'a sag tus ile basip "Properties" seciyoruz:


2- Acilan pencerede sol tarafta "Advanced system settings" secenegini seciyoruz:


3- "System Properties" penceresinde "Advanced" tabina gelip buradan "Environment Variables" tusuna basiyoruz:


4- Acilan "Environment Variables" penceresinde ustteki "User variables for XXX" yazan bolumun altindaki "New.." tusuna basiyoruz:


5- Acilan "New User Variable" penceresinde "Variable name:" karsisina "devmgr_show_nonpresent_devices" (tirnak isaretleri olmadan) yaziyoruz ve "Variable Value:" degerini 1 yapiyoruz:




6- Start/Computer'a sag tus ile basip "Manage" seciyoruz:



7- Acilan pencerede sol tarafta "Device Manager" secenegini secip calistiriyoruz. Burada "Display Adapters" secenegini actiginizda ekran kartinizi goreceksiniz.

8- Simdi "Device Manager"in "View" menusunden "Show hidden devices" secenegini seciyoruz:



9- Bundan sonra "Display Adapters" alanini tekrar aciyoruz ve ta taaaa! Orada eger eski ekran kartlarinizi silik vaziyette goruyorsaniz, iste ne yaparsaniz yapin bir turlu ustesinden gelemediginiz sorunlarin kaynagi bu "hayalet / ghost" aygitlardir. Oradaki butun kartlarin uzerine tek tek sag tus ile basip zevkle "Uninstall" diyoruz ve sistemi yeniden baslatiyoruz. Sistem acildiktan sonra en son Catalyst surumunu kurup kartinizin keyfini cikartabilirsiniz.

Bu yazının sürücü yüklemeleri ile ilgili problemlerinizi çözme konusunda yardımcı olmasını umuyoruz. İyi oyunlar dileriz.

3 Response to "AMD Catalyst Temiz Kurulum Rehberi"

  1. Adsız 23 Ocak 2012 01:28
    Yazının kaynağını neden paylaşmıyorsunuz?
  2. Unknown 26 Ocak 2015 03:04
    kardeş ben yapamadm yardımcı olurmusun
  3. Unknown 26 Ocak 2015 03:04
    kardeş ben yapamadm yardımcı olurmusun

Yorum Gönder