Tek Slot Tasarımlı En Güçlü Ekran Kartı Seçimi

Ekran kartlarının performansı katlandıkça güç tüketimlerinde de artışlar gözlemliyoruz. Güç tüketimi arttığında ise paralel olarak ısı değerleri de yükselmekte. Artan bu değerleri serin tutmak adına günümüzde performanslı ekran kartlarının hemen hemen hepsi çift slot yer kaplayan soğutuculara sahip.



Bazı kullanıcılar ses kartı ve scsi kartı gibi ek donanımlar kullandığından dolayı çift slot ekran kartlarına yer ayıramıyorlar. Bunun yanında kasa veya anakart seçimlerinde yer darlığı söz konusu ise yine çift slot ekran kartları tercih edilmiyor. Yeriniz dar olduğu halde güncel oyunları yüksek detayda oynamak istiyorsanız imdadınıza Powercolor ve XFX tarafından geliştirilen kartlar yetişiyor.Yer darlığınız olmasa bile crossfire kurulumu yapmayı düşünüyorsanız bu yeni tasarımlı modeller işinize yarayabilir. Tek slot yapısı, 4 adet kartı aynı anda kullanmaya imkan sağlıyor.

Şu an için tek slot tasarımlı en güçlü seri üretim çözümü olan bu modeller, çift slota sahip HD5770'ler ile aynı saat frekanslarında çalışmaktalar.Öyle ki 850mhz gpu hızını efektif frekansı 4800mhz olan GDDR5 ramler desteklemekte. Performans olarak geride kalmayan bu modellerin ısı ve gürültü oranlarının çift slotlu olanlara göre daha yüksek olacağını tahmin etmek pek de zor olmasa gerek.

Piyasaya çıkışının üzerinden 10 ay geçmesine rağmen DX 11 destekli kartlar arasında hala fiyat/performans liderliğini elinde bulunduran HD5770 ile ilgili yazmış olduğumuz makaleyi incelemenizde yarar var.

http://amd-zine.blogspot.com/2009/11/hd5770-oyunseverler-icin-en-ideal-secim.html

0 Response to "Tek Slot Tasarımlı En Güçlü Ekran Kartı Seçimi"

Yorum Gönder