AMD'den Yeni İşlemciler

AMD henüz 6 çekirdekli işlemci serisi ile üst düzey performans pazarına bomba gibi girmişken ekonomik Athlon II serisinde yeni modeller sunarak giriş seviyesinde de rekabette yerini iyice sağlamlaştırmayı amaçlıyor.Yeni çıkan modellerin eskilerine göre en büyük artısı C3 revizyon bazında üretiliyor olması.Bu sayede saat hızları arttırımı ve enerji tüketimindeki iyileştirmeler yapılmış. Üstelik tüm bu yenilikler için fiyat arttırımına da gidilmemiş.
Athlon II x4 640'ın sadece 122$ fiyatıyla üst seviyeye yakın bir performans sunacak olması gözardı edilmemeli. Athlon II x3 445 ise oyun sistemlerinde en üst seviye işlemcileri bile aratmayacak bir performans sergileyecektir. Bunların yanında sadece 45w TDP'ye sahip işlemcilerden özellikle 4 çekirdekli Athlon II x4 610e çekirdek başına güç tüketimi hesaba katıldığında hesabını bilen kullanıcıların yeni gözdesi olacak.

Bazı okuyucularımız başlıkta "yeni işlemciler" dediğimiz için heyecanlanmış olabilirler fakat Zosma çekirdekli Phenom II x4 960T 'yi bekleyenler bu bekleyişi birazcık daha sürdürecek gibi görünüyor. Çok yakında 4 çekirdekli işlemci fiyatına çekirdek arttırımı ile 6 çekirdek kullanmak mümkün görünüyor. AMD cephesinde masaüstü ve sunucu platformlarında herşey yolunda görünüyor, şimdi sıra dizüstü pazarını fethetmekte.

Kaynak: http://techreport.com/discussions.x/18890

0 Response to "AMD'den Yeni İşlemciler"

Yorum Gönder